Arthur Schotman 

3 april 1966

Geboren en getogen in West-Zeeuws Vlaanderen, het gebied tussen de Westerschelde en de Belgische grens. Aan de ene kant het strand en aan de andere kant plaatsen als Knokke, Brugge en Gent. Een gebied dat duidelijk fysiek is afgescheiden van de rest van Nederland met een eigen cultuur. Hier is mijn belangstellig voor het landschap en architectuur ontstaan. De strakke dijken en landbouw kavels overgaand richting het zuiden in het kleinschaliger en pitoresk ogende Vlaanderen. Hetzelfde beeld komt ook terug in de architectuur. Het jachtige tegenover het Bourgondische wat je weer terug ziet in de mensen. Dit alles op een paar vierkante kilometer bij elkaar.

Begin jaren 90 naar Amersfoort verhuist, met een prachtige oude binnenstad die lijkt op Brugge en Gent. Amersfoort is als Groeistad flink groter geworden en in de verschillende nieuwbouw wijken is veel architectuur te vinden. Een stad op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei en richting Spakenburg typische polders.

Wat tot 2010 vooral een hobby was, fotografeer ik nu semi-professioneel. Naast de fotografie werk ik als IT Consultant, Service Manager. Naast de nodige zelfstudie in 2012 met de opleiding gestart bij Stichting Statief. In 2014 de eerste exposities als gast-exposant tijdens de Kunst Kijk Route in Amersfoort.

Naast vrij werk, werk ik ook in opdracht. Portretten met karakter, Bedrijfsreportages, Product fotografie o.a. kunstvoorwerpen. Belangstelling? Neem gerust vrijblijvend contact op, om te zien wat de mogelijkheden zijn.